Du er her: Café Parasollen i Viby
Praktisk information

Åbningstider for gæster i cafe:
Mandag: 09:30-21:30
Tirsdag: 09:30-15:30
Onsdag: 09:30-15:30
Torsdag:09:30-15:30
Fredag: 09:30-15:30
Lørdag: Lukket
Søndag: 11:30-15:00
Helligdage: 11.30-14.00

Aktiveringstilbud i tidsrum:
Mandag: 08:00-22:00
Tirsdag: 08:00-16.00
Onsdag: 08:00-16.00
Torsdag: 08:00-16.00
Fredag: 08:00-16.00
Lørdag: Lukket
Søndag: 10:00-15:30
Helligdage: 10.00-14.30

Livsnerven juli kvartal

Sommeren er godt i gang, og caféen holder lukket fire søndage i juli: d. 9. + 16.+ 23.+ 30.7., så de ansatte og frivillige kan få holdt deres sommerferie.

Sommeren er en stille tid med få aktiviteter, men så kan vi tænke tilbage på én af årets store begivenheder nemlig KFUM-KOPPEN, som løb af stablen d. 20.5. med 18 deltagere. Det blev som altid en rigtig dejlig dag med god stemning, hyggeligt samvær og deltagelse i forskellige dyster, som førte til fem medaljer.

Som I nok har bemærket er der kommet blomster og planter på terrassen. Det er Christina og Sean, som er kommet med idéen og er tovholdere, og det er dem, som varetager plejen af alt det grønne. De har Jette og Christian Smed til at overtage ved fravær og andre skal ikke vande eller nippe Husk at hvis du har en idé til en aktivitet eller et nyt tiltag, kan den meget vel blive til virkelighed, hvis du selv er parat til at tage del i ansvaret.

Formentlig med baggrund i de otte gratis fællesspisninger, som har fundet sted fra sep. 16 til maj 17 ser vi, at der kommer flere gæster i caféen. Optælling i foråret viser, at caféen dagligt besøges af 98,42 gæster, ved optællingen efterår 2016 var dette tal 80,82. Det er dejligt, at mange nye får øjnene op for det hyggelige fællesskab i Café Parasollen og den gode mad. Tak fordi I er så gode til at byde nye velkommen, vi kan nok alle sætte os ind i, at det ikke er så nemt at træde over dørtærsklen første gang. Desto vigtigere er det at blive mødt på den omsorgsfulde måde, som I gør.

I september starter aktiviteterne atter op. Sæt kryds i kalenderen d. 11.9., hvor vi forsøgsvis vil holde stormøde kl. 13-14 for at se, om det fremskudte tidspunkt passer bedre ind i jeres planer.

D. 26.+27.9. finder en anden af årets højdepunkter sted, når vi drager til Fristedet Skæring for at tage på udflugt og fejre høstfest. Udflugten i år kunne gå til den nye café i Grenå. Man kan deltage i hele eller dele af arrangementet som det nu passer én bedst. Måske skal det være første gang, man forsøger sig med en overnatning og oplever den dejlige morgenluft og stilheden ved dagens begyndelse.

Jeg håber, vi atter i år får tilbudt en udflugt af Lions Club Aarhus-Viby, så begynd bare at drømme om, hvor turen kan gå hen. Økonomi og tid sætter en naturlig grænse, men i sidste ende er det Lions Club, som afgør destinationen og måske kan dit forslag tilgodeses.

Men i hvert fald bliver det til noget med tur til Brugernes Bazar i Kongens Have, Odense. Der er sparet på sponsorering af bus fra ministeriets side, men det er lykkedes at komme i betragtning eftersom vi tilbyder en plads til gæster fra andre caféer og væresteder. Hurtig tilmelding på opslagstavlen i caféen tilrådes.

På personalesiden kan jeg oplyse, at vi ansatte har brugt det sidste halve år fra Dorthe Maagaard rejste til at afklare, hvilke personaleressourcer, vi skal have tilført for at Café Parasollen kan løfte de forskellige opgaver, som vi varetager. Disse er at drive café og tage os af gæsterne, have borgere i afklaringsforløb, være praktiksted for studerende samt tage imod frivillige, samfundstjenere og borgere i arbejdsmarkedsordninger. Stillingen vil blive slået op i løbet af efteråret til besættelse d. 1.2.18.

Husk du er meget velkommen til at bidrage til Livsnerven med et indslag. Henvend dig til én af de ansatte. Næste frist er d. 20.9. til næste nummer, som udkommer d.1.10.

 

Merete

  

Bestyrelsens hjørne

Det er vigtigt at dele sine oplevelser med andre!!!

Det er lørdag. Solen skinner og vi er på vej mod Tirstrup lufthavn. Mere korrekt - vi er på vej ud til Århus Faldskærmsklub. Jeg skal nemlig have et tandemspring!

Instruktøren kommer og jeg får en grundig briefing om, hvad og hvordan tingene skal foregå. Vi kører over til lufthavnen, hvor vi går om bord i en lille sportsflyver. Vi er fem personer og en pilot.  Det er ingen god idé at lide af klaustrofobi. Vi sidder virkelig tæt.

Vi skal op i tre kilometers højde. Her er en FANTASTISK udsigt. Jeg er spændt, men slet ikke bange. Der bliver råbt: ”døren åbnes”. Første mand forlader flyveren. Han går ud på vingen og få sekunder efter er han i gang med sit frie fald. Endnu to solospringere forlader flyveren. Nu er det min og min instruktørs tur!

Benene ud af maskinen, vi tjekker og så hænger jeg i luften og får et minuts frit fald. En ubeskrivelig og fantastisk oplevelse. Hvad tænker man på, når man falder med ca. 200 km i timen? Absolut ingenting. Man er bare til stede og nyder en fantastisk oplevelse.

Nu folder faldskærmen sig ud, og vi hænger bare der og daler stille mod jorden. Ved at hive i håndtag i henholdsvis venstre og højre side får man faldskærmen til at dreje. FED fornemmelse!

Desværre er svæveturen ved at være slut.  Der er tegnet en cirkel på græsset og midten er markeret. Lige præcis der lander vi (takket være instruktøren). Jeg bliver hæftet af instruktøren, kommer op at stå og giver instruktøren et high five, og siger mange tak for en helt super fantastisk oplevelse. En oplevelse helt i særklasse!

Resten af dagen måtte min kone mange gange høre på, hvor fantastisk det var. Man er jo nødt til at dele gode oplevelser med andre. Nu har jeg også delt den med dig kære læser.

Del ud af dine oplevelser og ha´en fantastisk sommer.

 

Hilsen Niels Snare

 

Opslagstavle

Café Parasollen 

tlf.nr.: 86117703.

Mellem kl 9 og 9.30 tager vi ikke telefonen, da vi drikker morgenkaffe med vore frivillige og planlægger dagens arbejde.

 

Mail adresse til Cafe Parasollen

mail@cafe-parasollen.dk

 

Prisliste gældende fra 1/1-17

 

Aktivitetskalender

Her finder du aktivitetskalenderen

Vigtig rettelse til aktivitetskalender:

21/9 Cafeen er lukket pga. nyt inventar i køkkenet

 

 

Menuplan uge 39

Man 25/9 Skipperlapsskovs m/rødbeder & brød.

 

Tirs 26/9 Caféen er lukket.

 

Ons 27/9 Caféen er lukket.

 

Tors 28/9 Frikadeller m/kartofler, sovs & surt.

 

Fre  29/9 Gode ben m/kartofler, sovs & surt.

 

Lør 30/9 Caféen er lukket.

 

Søn 1/10 Karbonade m/kartofler, sovs & grønt.

Menuplan uge 38

Man 18/9 Suppebuffet (3-4 slags supper) m/brød.

 

Tirs 19/9 Marineret kotelet m/kartofler, sovs & grønt.

 

Ons 20/9 Skinkesnitzel m/brasede kartofler, ærter & smørsovs.

 

Tors 21/9 Caféen er lukket.

 

Fre 22/9 Koldt bord m/diverse lækkerier.

 

Lør 23/9 Caféen er lukket.

 

Søn 24/9 Bøf Bearnaise m/bagt kartoffel, ærter & smør.